Mærsk-analytiker: Smedegaard vil overveje forretningsmodel

Den mangeårige A.P. Møller - Mærsk-analytiker Mark McVicar fra investeringsbanken Dresdner Kleinwort vurderer, at Nils Smedegaard som ny topchef vil kigge kritisk på Mærsks forretningsmodel.

A.P. Møller - Mærsks nye topchef Nils Smedegaard Andersen vil tage forretningsmodellen op til overvejelse, når han sætter sig i stolen senest 1. december.

Det vurderer den mangeårige A.P. Møller - Mærsk-analytiker Mark McVicar fra investeringsbanken Dresdner Kleinwort.

"Meget af udviklingen i det her selskab afhænger af den nye topchef. Det var en meget vigtig udnævnelse, og der vil helt klart ske ændringer, da enhver ny topchef vil gennemgå forretningen. I dag er A.P. Møller - Mærsk et konglomerat, som har været umoderne i Vesteuropa i de sidste 10-15 år. Men vi må se, hvad der sker i fremtiden," siger Mark McVicar til RB-Børsen.

"Det er et stort og meget interessant selskab, og aktien handles nok på et fair niveau lige nu. Hvis du er meget positiv omkring udsigterne for verdensøkonomien bør du nok købe aktien nu, mens du bør sælge den, hvis du har et meget negativt syn på udsigterne. Jeg er nok ikke nogen af delene, men den vigtigste drivkræft bag den fremtidige kursudvikling vil være den nye topchef, og ham kommer vi nok ikke til at høre fra før næste år," siger Mark McVicar.

Han konstaterer, at halvårsregnskabet var en anelse skuffende.

"Markedet havde sat næsen op efter lidt bedre tal fra containerforretningen. Aktiemarkedet var blevet opstemte over de gode nyheder fra ruterne mellem Asien og Europa og havde derfor ignoreret, at de fleste af de andre ruter har det svært. Generelt var der både positive og negative nyheder i regnskabet, men det vil der nok altid være i så stort et selskab," siger analytikeren.

(RB-Børsen)