Mærsk: Alliancepartner rygtes tæt på køb af nye kæmpeskibe

Raterne på containerfragt har ikke været lavere i flere år, men det ser fortsat ikke ud til at afskrække de store containerrederier fra at investere i nye kæmpeskibe.

Foto: Erik Refner/Scanpix 2014 Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Seneste rygte er, at A.P. Møller-Mærsks partner i 2M-alliancen, det schweiziske containerrederi Mediterranean Shipping Company, MSC, er på vej til at sætte sin underskrift på op til fire nye containerskibe hver med en kapacitet på 20.000 tyvefodscontainere (teu).

Shippingavisen Lloyd's List bragte historien onsdag eftermiddag, men har ikke fået rygtet bekræftet af MSC. Flere mæglere fortæller dog til avisen, at MSC har bestilt to skibe hos koreanske Hyundai Heavy Industries til 155 mio. dollar stykket. Skibene skal leveres i 2017. Ifølge oplysningerne har MSC desuden option på yderligere to skibe.

I forvejen har MSC to kæmpeskibe på hver 19.224 teu i drift, hvortil kommer en ordre på yderligere 18 skibe af samme størrelse bestilt hos Daewoo. Skibene drives under 2M-alliancen med Mærsk, der meget vel selv kan være på vej med en stor skibsordre inden længe.

- Vi er i gang med at forhandle ordrer om større skibe. Det er meget sandsynligt med en ordreplacering i andet kvartal, men jeg kan ikke sige mere om hvad for nogle skibe eller hvor, sagde Mærsks topchef, Nils Smedegaard Andersen, tidligere i maj i forbindelse med regnskabet for første kvartal.

Rygterne har svirret om en bestilling fra Maersk Line af op til 11 megaskibe med en kapacitet i omegnen af 20.000 tyvefodscontainere (teu) hver, som Daewoo-værftet i Sydkorea skulle være klar til at bygge. Det var også her, Mærsk lagde ordrer på de 20 Triple E-skibe på 18.300 teu hver, som snart alle er søsat.

Bestillingerne af de helt store containerskibe har taget fart i de senest måneder. OOCL-rederiet bestilte i april seks skibe hver med en kapacitet på 21.100 teu. Franske CMA CGM bestilte i marts tre skibe á 20.600 teu, og det japanske rederi Mitsui bestilte i marts seks skibe á 20.100 teu.