Mærsk-aktierne straffes hårdt efter sløjt regnskab

Aktionærerne viser deres tydelige skuffelse over A.P. Møller-Mærsks sløje regnskab i den tidlige handel onsdag.

ARKIVFOTO Mærsk Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Konglomeratet leverede et noget mindre driftsoverskud end ventet på grund af uventet hårde tider for containerrederiet Maersk Line. Det kunne en overraskende stor ekstraindtægt i Maersk Drilling ikke rette op på.

Efter ti minutters handel falder Mærsk B-aktien 7,6 pct. til 9350 kr.

I juli, august og september tjente det lyseblå konglomerat 1887 mio. dollar i driftsoverskud før af- og nedskrivninger (EBITDA). Der var ventet et EBITDA-resultat på 2178 mio. dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

Tallet var samtidig en klar tilbagegang fra de 2245 mio. dollar, som konglomeratet leverede på samme post i andet kvartal af 2015.

 

Skæver man til de enkelte divisioner, er det særligt containerrederiet Maersk Line, der stikker ud. Her kunne resultaterne således slet ikke følge med forventningerne i tredje kvartal.

De øvrige af konglomeratets største fire divisioner leverede alle større overskud end ventet, men det var altså ikke nok til at modsvare skuffelsen i Maersk Line.

Til hele 2016 præciserede Mærsk som helhed forventningerne. Konglomeratet venter at levere et underliggende overskud på mindre end 1 mia. dollar efter skat, blandt andet på grund af et stort dyk i indtjeningen for Maersk Line.

Tidligere var forventningen "væsentlig" tilbagegang i det underliggende resultat set mod 2015, der bød på et underliggende nettooverskud på 3,1 mia. dollar. Tallet er renset for frasalg og særlige nedskrivninger.

Til sammenligning venter analytikerne en samlet Mærsk-indtjening på 1,42 mia. dollar efter skat i 2016, viser estimater indsamlet af Ritzau Estimates - uden at korrigere for salg og nedskrivninger.