Mærsk-aktierne slået tilbage til start - men udbytte luner

Aktierne i A.P. Møller-Mærsk handler mandag i det laveste niveau siden den 22. december 2014, og har dermed nu fået udvisket hele den flotte stigning, de lå til tidligere på året. Store udbyttebetalinger tidligere på året sørger dog for, at det fortsat har været et givtigt år for de Mærsk-aktionærer, der var med fra årets start.

A.P. Møller-Mærsk leverede ellers et halvårsregnskab, der viste sig bedre end ventet, men de fortsatte rate- og olieprisfald, kombineret nu med tiltagende usikkerhed om væksten i verdensøkonomien, giver nu et ekstra pres på Mærsk-aktierne. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I mandagens marked er Mærsk blandt de hårdest ramte med et fald i selskabets B-aktie på 5,9 pct. til 11.060 kr. mod et startniveau for året på 11.086 kr. Mens der ikke har været noget at hente for aktionærerne på kursen, så kan de dog glæde sig over en samlet udbyttebetaling tidligere på året på 1971 kr.

En historisk nedtur i raterne for containerfragt har udhulet indtjeningen i selskabets rederiaktiviteter. Det kompenseres imidlertid med markant lavere bunkeromkostninger, afledt af det kraftige fald i oliepriserne, som omvendt dog rammer hårdt i indtjeningen andre steder i Gruppen - først og fremmest Maersk Oil og Maersk Drilling.

A.P. Møller-Mærsk leverede ellers et halvårsregnskab, der viste sig bedre end ventet, men de fortsatte rate- og olieprisfald, kombineret nu med tiltagende usikkerhed om væksten i verdensøkonomien, hvor Kina er epicenter for den øjeblikkelige usikkerhed, giver nu et ekstra pres på Mærsk-aktierne, som er blandt de mere konjunkturfølsomme på den danske fondsbørs.

I april nåede Mærsk-aktierne en årstop i 14.930 kr., svarende dengang til en stigning for året på hele 34,7 pct., men siden er det gået støt nedad bakke - om end de 1971 kr. trods alt luner i investorernes lommer. Mens Mærsk-aktierne nu altså er gået i nul for året, så er fremgangen i C20 Cap-indekset, som Mærsk også er den del af, på 14,7 pct.