Mærsk-aktien stiger efter nyhedsdrys fra Tivoli Hotel

Mærsk-toppen letter tirsdag en anelse på låget i forhold til, hvordan fremtiden for det danske erhvervsikon skal se ud. Uden egentlige nyhedsbomber bliver Mærsk-aktien sendt i vejret med lige godt fire procent.

Foto: Søren Bidstrup. Mærsk-topchef Søren Skou præsenterer det danske selskabs fremtidsplaner.
Læs mere
Fold sammen

Det vælter ikke ud med banebrydende nyheder fra Tivoli Hotel i København, hvor Mærsk-toppen på et stort investormøde tirsdag løfter lidt mere af sløret for sin længe ventede fremtidsplan. Alligevel hopper Mærsk-aktien pænt i vejret.

Mærsk-bestyrelsen brugte hele sommeren og lidt til på at fastlægge en ny kurs for det store danske erhvervskonglomerat, som munder ud i, at det A.P. Møller-Mærsk, som vi kender i dag, bliver delt op i to selvstændige enheder – en transportdivision og en energidivision.

Og det er med udgangspunkt i den plan, at Mærsk-direktør Søren Skou og en stribe andre chefer tirsdag løfter flere detaljer frem fra den forkromede plan. Aktionærerne er dog primært blevet budt på kendt stof i ny indpakning uden gyldne svar på, hvordan Mærsk vil komme tilbage på vækstsporet. Mærsk-topchef Søren Skou hæfter sig dog ved, at det danske selskab skal have langt større fokus på kundetilfredshed.

»Hvis vi giver en bedre kundeoplevelse, vil vi opleve en større vækst, da vores nuværende kunder i højere grad vil vende tilbage,« siger Søren Skou.

Derudover gentog Skou mantraet om, at Mærsk fortsat skal dreje hårdt på spareskruen. Under Skous forgænger, Nils Smedegaard Andersen, der forlod Mærsk efter en regulær fyreseddel i juni, var budskabet nogenlunde det samme. Under Smedegaard lancerede Mærsk en række omfattende spareprogrammer.

Trods manglen på reelle nyheder har aktiemarkedet kvitteret pænt for Mærsk-toppens forsøg på at skabe opklaring. Da markedet åbnede tirsdag, lå Mærsk-aktien til et fald på 1,1 pct. Op ad formiddagen er den negative stemning dog blev vendt, da Mærsks aktie har placeret sig helt i front i det danske C20-indeks med en stigning på lige godt fire procent.

Det betyder, at Mærsk-aktien befinder sig på sit højeste niveau siden oktober 2015.