Mærsk-aktien dykker efter nedjustering fra konkurrent

Mærsk B-aktien dykker i den danske aktiehandel, efter at konkurrenten Hapag-Lloyd har nedjusteret sine forventninger til hele året.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Ritzau Scanpix

Stigende omkostninger og fragtrater, der stiger langsommere end forventet, har fået det tyske transportselskab til at nedjustere forventningerne.

Ifølge Bloomberg News ser shippingvirksomheden nu et driftsresultat før renter, skat samt af- og nedskrivninger, EBITDA, i niveauet 900 mio. euro til 1,150 mia. euro og et EBIT i niveauet 200-450 mio. euro.

Tidligere havde selskabet en forventning om, at driftsresultaterne ville "stige klart" fra et EBITDA-resultat på 1,2 mia. euro og et EBIT-resultat på 466 mio. euro i 2017, skriver nyhedsbureauet.

- Årsagen til det er en uventet markant og fortsat stigning i driftsomkostningerne siden årets start - specielt på grund af omkostningerne relateret til brændstof og charterrater - sammenholdt med en langsommere end forventet bedring i fragtraterne. Den udvikling kan ikke blive fuldt opvejet af omkostningsbesparelser, der allerede er iværksat, fremgår det af en meddelelse fredag.

Investorerne har efterfølgende sendt selskabets aktie ned med mere end 20 pct. på børsen i Frankfurt efter nedjusteringen, og også danske Mærsks aktier har taget et dyk efter meddelelsen fra konkurrenten. På den københavnske fondsbørs falder det danske selskabs B-aktie 5,3 pct. til 7786 kr. fredag før middag.

/ritzau/FINANS