Mærsk afværger piratangreb i Aden-bugten

Besætningen om bord på Maersk Alabama måtte affyre varselsskud natten til lørdag, da pirater forsøgte at kapre skibet.

Maersk Alabama. Fold sammen
Læs mere
Foto: Antony Njuguna

Det var på ruten mellem Salalah, Oman og Jeddah i Saudi Arabien i Aden-bugten ud for Somalias kyst, at containerskibet Maersk Alabama om natten den 14. maj pludselig opsnappede et lille fartøj, der nærmede sig skibet skråt bagfra.

"En lille skude uden lys blev opfanget på radaren lige agten for skibets styrbord side og drejede pludseligt mod styrbord for at følge i skibets kølvand. Da skuden nærmede sig agterstævnen kunne skibets personale visuelt identificere fem personer om bord med hvad der lignede en stige stikke frem fra boven," skriver Maersk Line, Limited i en kommentar til Business.dk.

Se billederne: Maersk Alabama - piraternes yndlingsoffer

Det fik besætningen på Maersk Alabama til at gå i alarmberedskab.

"Kaptajnen gav tilladelse til, at et sikkerhedshold affyrede advarselsskud for at forhindre fartøjet fra at nærme sig skibet," skriver Maersk Line til business.dk.

Det virkede.

"Båden svingede hurtigt væk fra skibet," skriver rederiet.

Efter at have sikret sig, at alle besætningsmedlemmer var i  sikkerhed, underrettede Maersk Alabama de relevante parter og fortsatte på sin rute.

Det er langt fra første gang, Maersk Alabama er i nærkontakt med pirater i det berygtede farvand ud for Somalias kyst.

Mest kendt er kapringen i april 2009, hvor 20 skibet og dets 20 besætningsmedlemmer blev kapret.

Kaptajnen Richard Phillips blev taget som gidsel, men befriet af den amerikanske militære specialenhed navy seals. Der er en hollywood-film undervejs om den dramatiske episode.

Sidst Maersk Alabama måtte affyre advarselsskud var så sent som den 9. marts i, hvor det også lykkedes at skræmme den angribende båd væk.

Maersk Alabama sejler under amerikansk flag og tilhører rederiet Maersk Line, Limited, der har hovedsæde i Virginia.