Mærsk ændrer central formulering i regnskabet

A.P. Møller-Mærsk har skiftet en omstridt formulering fra årsregnskab ud i torsdagens halvårsregnskab.

A.P. Møller-Mærsk opjusterer forventninger ARKIV: Capital Markets Day 2013 i A.P Møller-Mærsk - Maersk : Fit for the future. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

A.P. Møller-Mærsk ændrer en central formulering i regnskabet om, hvor den fremtidige vækst skal komme fra.

Det sker, efter at der i forløbet efter årsregnskabet blandt nogle investorer opstod en forventning og nogen steder frygt for, at Mærsk vil skabe et nyt forretningsben. Som tidligere omtalt i Berlingske skyldes det en formulering i årsregnskabet fra februar om, at virksomheden kiggede på »helt nye områder«.

Her stod der, at ledelsen i løbet af 2015 ville undersøge nærmere, hvorfra den fremtidige vækst i koncernen skal komme. Det fremgik, at selskabet ikke må miste fokus på kerneaktiviteterne, men samtidig stod der, at A.P. Møller-Mærsk overvejede at finde helt nye veje til at skabe vækst.

»Det kunne være relateret til vores nuværende forretning eller til helt nye områder,« skrev Mærks-ledelsen i regnskabet.

Ved generalforsamlingen i marts sagde bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen, at formuleringen ikke burde have stået i regnskab, fordi det kunne opfattes som om selskabet overvejede et helt nyt og sjette forretningsben. Pram sagde, at det har A.P. Møller-Mærsk ingen planer om.

Nu er formulering så helt væk i torsdagens halvårsregnskab. I stedet står der, at A.P. Møller-Mærsk skal lede efter vækst i områder, der ligger sig op af de eksisterende forretninger.

"Mærsk-gruppen skal aktiv søge investeringsmuligeder indenfor og op af de nuværende forretningsområder," fremgår det nu af regnskabet.

Selskabet understreger samtidig, at der ikke er sat nogen tidsfrist på forløbet og at det skal opfylde selskabets afkastkrav.

A. P. Møller-Mærsk

I mio. dollar 1. halvår 2015 1. halvår 2014 Ændr.
i pct.
Omsætning 21073 23685 -11%
Driftsresultat 3362 2770 21%
Nettoresultat før ex.ord 2658 655 306%
Egenkapital 38236 42474 -10%
Overskudsgrad 16,0 pct. 11,7 pct.
Soliditet 59,7 pct. 59,8 pct.

A.P. Møller-Mærsk består i dag af fem forretningsområder. De to centrale er Maersk Line, verdens største containerrederier, og olieselskabet Maersk Oil. Derudover har koncernen Maersk Drilling, der udlejer boreplatforme, og havneselskabet APM Terminal. Det sidste område er en blanding af flere mindre selskaber, som er relateret til shipping-industrien.

TV: Derfor kunne Mærsk overraske med regnskab

 

Finans-TV: Mærsk Line ud med stærkt resultat