Mærks-konkurrent øger resultatet

Det Hong Kong-baserede containerrederi og Mærsk-konkurrent Orient Overseas International Ltd. leverede i første halvår 2015 faldende omsætning men øget resultat. Det fremgår af selskabets regnskab fra første halvår.

Læs mere
Fold sammen

Selskabets omsætning for årets første seks måneder faldt til 3,04 mia. dollar sammenlignet med 3,24 mia. dollar i samme periode sidste år. Samtidig øgede selskabet deres resultat til 238,6 mia. dollar fra 181,3 mia. dollar og forbedrede driftsresultatet med 28 pct. fra 211 mia. dollar til 271 mia. dollar.

Ifølge Bloomberg News er der usikkerhed om næste halvårs indtjening for containerrederiet på grund af en forskydning mellem udbuddet og efterspørgslen.

Den problemetik adresserer containerrederiets bestyrelsesformand C. C. Tung også i selskabets regnskab.

- Det store udbud vil sandsynligvis ligge pres på fragtraterne i den anden halvdel af året. I løbet af de næste seks måneder bliver indtjeningen usikker på grund af ubalance mellem udbuddet og efterspørgslen, siger C. C. Tung og tilføjer, at selskabet håber på vækst ved flere handler på tværs af Atlanten og Stillehavet.

Orient Overseas-aktien stiger på børsen i Hong Kong efter selskabets halvårsregnskab. Mandag morgen i dansk tid koster aktien 42,65 Hongkong dollar. Det er en stigning på 7,3 pct., siden børsen lukkede fredag eftermiddag.