Mændene bag forsikringsagenten Gerda Nielsen

De har erklæret krig mod de etablerede forsikringsselskaber i Danmark, men hvem er mændene egentlig bag det ambitiøse agentur Gerda Nielsen Familie Forsikring?

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø. Michael Buchholz og Jan Leth Christensen er to af de tre stiftere af mikroforsikringsagenturet GNFF.
Læs mere
Fold sammen
Folkene bag Gerda Nielsen Familie Forsikringer - GNFF - vil vende op og ned på det danske forsikringsmarked og har lagt ud med en offensiv meddelelse om, at Gerda om to år sidder på hele 40 procent af privatkunderne i Danmark.En ambitiøs plan, som koster massiv markedsføring og dermed også kapital. Men hvem er folkene, som sender penge efter Gerda og drømmer om at revolutionere forsikringsbranchen? Med andre ord: Hvem er mændene bag Gerda Nielsen?

Følgende tre mænd udgør ejerkredsen:

Flemming Lund
Flemming Lund ejer selskabet Venture-eye.com ApS, som ligger inde med en egenkapital på godt 12 millioner kroner (baseret på regnskabet fra 2012).

De seneste fem år har Flemming Lund udfoldet sig som iværksætter og investor. I 1999 grundlagde han Inmobia Technologies, som leverer betalingsløsninger til mobiltelefonselskaber og banker i ca. 35 lande. Han ejer i dag 33 procent af selskabet, som fra 2010 til 2012 havde en omsætningsvækst fra 25,8 millioner kroner til 80,4 millioner kroner.

Samme år leverede Inmobia et resultat før skat på knap 6,5 millioner kroner.

Jan Leth Christensen
Advokat og indehaver af advokatfirmaet Lønberg & Leth Christensen Advokataktieselskab. Sideløbende har han en række investeringsselskaber, heriblandt Ejendomsselskabet Jano, som ligger inde med en egenkapital på knap 93 millioner kroner.

Jan Leth Christensen er i offentligheden kendt for at være en af investorerne og bestyrelsesmedlemmerne i fodboldklubben Brøndby IF, som tidligere på året blev reddet på målstregen af en række investorer, deriblandt Jan Leth Christensen. Dengang udtalte advokaten til tipsbladet.dk, at passion for klubben er motivet for at være med som storinvestor.

Jan Leth Christensen har tidligere været aktionær og sponsor i klubben, men han stoppede begge dele med den begrundelse, at klubben var for dårligt ledet, en kritik, der var rettet direkte mod Brøndby IFs daværende bestyrelsesformand Per Bjerregaard.

Michael Buchholz
Michael Buchholz er administrerende direktør for GNFF. Han har beklædt poster som COO og CEO i Tele2, Milcom og Dansk Bredbånd. Han grundlagde i 2010 Living House, som blandt andet tilbyder tele-løsninger via store detailkæder.

GNFF-direktøren har sammen med Anette Buchholz stiftet selskabet Vahapi Holding ApS, som blandt andet er selskabet bag Tankopnu.dk.