Mænd skal ud af IT-kontoret

Kvinder går sammen om at presse mændene ud af direktørstolen i danske IT-virksomheder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En gruppe kvindelige IT-topledere vil have tredoblet antallet af kvindelige kollegaer inden for to år.

I dag har kun fire procent af de danske IT-virksomheder en kvindelig topleder. Og det er simpelt hen ikke nok. Derfor skal der sættes skub i debatten. Det sker gennem en nyetableret, selvstændig styregruppe af kvindelige topledere.

»Målet er at tredoble andelen af kvinder inden for to år. Det er ambitiøst men muligt. IT-virksomhederne har mange kvinder med ledelsestalent, ligesom kvalificerede kvinder i andre brancher kan overtage topposter i danske IT-virksomheder,« siger Cecilia Bonefeld Dahl, administrerende direktør i IT-konsulentvirksomheden MBit og talskvinde for gruppen, som arbejder sammen med brancheorganisationen IT-Branchen.

Ledere skal ikke komme fra blot 50 procent af befolkningen

Blandt de knap 500 medlemsvirksomheder i IT-Branchen har fire procent en kvindelig, administrerende direktør.

»IT vil på længere sigt beskæftige lige dele mænd og kvinder, ganske som lægefaget og journalistfaget har udviklet sig til at have begge køn ligeligt ansat. Det er ikke rimeligt, at IT-erhvervet i dag kun rekrutterer ledere fra 50 procent af befolkningen. Flere kvindelige ledere kan hjælpe med at gøre IT endnu bredere og nyttigere for samfundet,« siger Jakob Lyngsø, administrerende direktør for IT-Branchen, der organiserer danske IT-virksomheder med en samlet omsætning på mere end 200 milliarder kroner om året.