Mælkeprisen stiger for femte gang

Optimisme i mejeribruget efter femte prisstigning på mælken siden oktober 2009. Det kan betyde stigende priser i butikkerne.

D Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For femte gang på kun ni måneder stiger den pris, Arlas over 7000 danske og svenske andelshavere får for deres mælk.

Nu er der antydninger af, at prisen også slår igennem i butikkerne i form af højere priser på mælkeprodukter.

Prisstigningen til landmændene er tilsammen på omkring 50 øre pr. kilo leveret mælk, siden prisen var helt i bund i oktober 2009. Og merprisen har været hårdt tiltrængt i den stærkt gældsplagede branche.

Arlas administrerende direktør, Peder Tuborgh, siger i forbindelse med et bestyrelsesmøde, at priserne for mælk til mælkeindustrien samt en gunstig valutaudvikling har givet grundlag for et positivt løft i indtjeningen.

På den baggrund vil mælkeprisen blive hævet med 7,5 øre pr. kilo pr. 28. juni, og det bringer afregningsprisen op på 295,5 kroner pr. kilo økologisk mælk, som en landmand leverer.

- Vi ser samtidig, at den øgede efterspørgsel efter mælk begynder at smitte af på priserne i detailledet, som har været fastlåst på et lavere niveau under den økonomiske afmatning, siger Peder Tuborgh.

Den økonomiske afmatning har det seneste år betydet, at forbrugerne har vendt de lidt mere forædlede og dermed dyrere fødevarer ryggen. Det har ramt mejerierne temmelig hårdt, fordi de ikke tjener så meget ved at sælge discountprodukter.

/ritzau/