Mægleren i Nordsjællands hovedstad

Danbolig-partner Johnny Hallas er erhvervsmægler i Hillerød, der har regionshovedsæde og masser af handel samt store planer om supersygehus og byudvikling.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hillerød er nærmest blevet hovedstad for Nordsjælland med blandt andet hovedsæde for Region Hovedstaden og det kommende milliarddyre supersygehus med tilhørende ny station og bydel, Favrholm. Blandt de mæglere, som følger udviklingen og planerne tæt, er Johnny Hallas, direktør og partner i det lokale Danbolig-erhvervscenter.

»Hillerød kan sagtens klare mange flere boliger, sådan som der er planer om. Når sygehuset åbner, vil det give mange arbejdspladser til byen,« siger han.

Gammelt og nyt sygehus

I øjeblikket er udstykninger og boligbyggeri i gang i Ullerød, den vestlige del af Hillerød. Tæt på centrum har ejendomsrigmanden Mikael Goldschmidt droppet sine planer om et stort indkøbscenter og vil i stedet bygge boliger – og ikke langtfra ligger hospitalet, indtil supersygehuset lidt syd for selve Hillerød åbner om nogle år med ekstra station.

»Det vil være oplagt at udnytte de nuværende hospitalsbygninger tæt på centrum til beboelse, mens den nye Favrholm-bydel bliver planlagt til en kombination af boliger og erhverv tæt ved supersygehuset og det nye stationsområde,« siger Johnny Hallas.

Hans Danbolig Erhverv-forretning med syv ansatte har fokus på klassiske mæglerydelser som salg, vurdering og udlejning, og viften af ejendomstyper omfatter kontorer, lagre, produktionslokaler, boligejendomme og butikker.

»Vi henter 60 procent af omsætningen i Nordsjælland, hvor vi især står godt i Hillerød, Hørsholm, Frederikssund og Frederiksværk. De sidste 40 procent kommer fra det øvrige Storkøbenhavn,« siger Hallas.

Begyndte i bank

Som mange andre ejendomsfolk kommer han fra bankverdenen. Tilbage i 1976 – da Anker Jørgensen (S) hoppede fra kriseforlig til kriseforlig i et splittet folketing – blev han elev i Roskilde Sparekasse, som flere fusioner senere blev en del af Danske Bank.

I alt blev det til 16 finansbrancheår – han sluttede i et finanseringsselskab under den daværende Kjøbenhavns Handelsbank, og i kølvandet på det store bryllup med Danske Bank og Provinsbanken skiftede han til ejendomsformidling.

Her nærmer Johnny Hallas sig et kvart århundredes erfaring og har været ansat hos flere erhvervsmæglere, senest i CBRE med udlejning blandt opgaverne. Så prikkede Danbolig ham på skulderen og spurgte, om han ikke ville være med til at oprette et erhvervsmæglercenter i Hillerød. Det nikkede han til, men godt et halvt års tid efter åbningen i januar 2008 satte finanskrisen ind og gav flere meget barske år.

Via et stort kontaktnet lykkedes det at hente opgaver, der holdt næsen oven vande.

Blandt større opgaver fremhæver Johnny Hallas selv salget af Fredensborg Bycenter, der var havnet hos Finansiel Stabilitet, nogle store jordsalg for Solrød Kommune i en ny boligudstykning og salget i Hillerød af det fraflyttede hovedsæde for Time Manager. Det var firmaet, som i 1980erne lærte os at dobbelt-bagge, have styr på kalenderen og at løse kæmpeopgaver på samme måde, som en elefant skal spises: i mange små bidder.