Mæglere lider under bolignedtur

Indtjeningen styrtdykker i ejendomsmæglerbranchen, og flere butikker er kommet ud af 2006 med store underskud oven på bolignedturen.

Ud af 50 ejendomsmæglerforretninger, har 43 haft tilbagegang i indtjeningen i 2006, 29 har haft underskud og 11 har negativ egenkapital. Det viser en opgørelse over regnskaberne for de 50 forretninger, som Børsen har gennemgået.

”Hovedstadsområdet og Århus-området har været meget hårdt ramt. Det skyldes, at vi har haft en lang optur fra 1993 til 2005, og så kommer der mange aktører til, samtidig med, at der bliver investeret mere i butikkerne og ansat flere medarbejdere. Når så pendulet slår hårdt ud til anden side meget hurtigt, så ligger forretningerne på et for højt omkostningsniveau, og det betyder, at mange mæglervirksomheder er kommet ud af 2006 med dårlige resultater,” siger Poul Erik Bech, der er den største mægler i EDC-kæden og en af dem, der også i 2006 kan fremvise gode resultater, til Børsen.

Ifølge analysehuset Experian vokser branchen stadig meget, men det skyldes at de største forretninger som Collier Hans Vestergaard og Poul Erik Bech tjener gode penge og derfor trækker nøgletallene op, mens de små og nystartede butikker især har det svært.

Kilde: Børsen