Mads Nipper åbner for milliardkøb af Grundfos-rivaler

Opkøb står igen som fast punkt på dagsordenen hos industrigiganten Grundfos efter en årrække, hvor det har handlet om at stramme op og justere retningen.

Grundfos CEO Mads Nipper slår fast, at han har så mange penge til rådighed, at et opkøb af en stor konkurrent sagtens kan komme på tale. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Topchef Mads Nipper slår nu fast over for Finans, at han har så mange penge til rådighed, at et opkøb af en stor konkurrent sagtens kan komme på tale.

»Jeg vil nødig sætte beløb på. Men vi har mange. Hvis vi synes, det er rigtigt, vil vi sågar kunne lave særdeles store opkøb. Vi er primært ejet af en fond, hvor vi immervæk sender milliardudbytter hen hvert år, og gennem den er der en ganske signifikant købekraft,« siger Mads Nipper til Finans.

Både små og store selskaber kan komme i spil.

»Det kan både være et 20-mandsselskab. Det, som man populært kan kalde småtterier, og som kan tilføre os digitale kompetencer. Men det kan også være en stor konkurrent. En af de andre større spillere i vores branche, hvor vi kan se, at opkøbet vil skabe synergier, der kan tilføre noget til vores strategiske retning. Vi er samtidig i gang med at professionalisere måden, vi kigger på det. Vi kigger på både stort og småt,« siger Mads Nipper, efter at han har været med til at sikre pumpekoncernen fra Bjerringbro sit bedste resultat målt på salg og indtjening nogensinde.

Mads Nipper ønsker ikke at sætte navn på opkøbsmulighederne. Men de nærmeste store konkurrenter tæller bl.a. KSB, Wilo, Xylem og Pentair.

De ligger ifølge Finans i prislejet fra 6 mia. kr. til over 10 mia. dollars.