Madoff i spjældet med spion og mafiaboss

Storsvindleren Bernhard Madoff afsoner sin fængselsdom sammen med et bredspektret udvalg af kriminelle. Bl.a. en mafiaboss, der er blevet fængselsgartner.

Bernhard Madoff var gennem 50 år en legende på Wall Street. I virkeligheden var han en simpel svindler. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters
Da Bernhard Madoff i marts blev idømt 150 års fængsel, kunne han givetvis godt regne ud, at han fremtidige venner ikke ville være i samme socialgruppe, som den, han selv kom fra. Nu har han så fået syn for sagen.

Madoff havde, op til hans gigantiske svindelnummer blev opdaget i december 2008, levet det søde liv som feteret investeringskonge og beundret formand for så velansete institutioner som Nasdaq-børsen. Nu fordriver han så tiden i et fængsel i byen Butner, North Carolina, og hans omgangskreds består ifølge Epn.dk af personer, som er dømt for alt fra nakohandel til en spion.

Den sidstnævnte titel tilhører den tidligere flådeanalytiker Jonathan Pollard, der i 1987 blev idømt livsvarig fængsel for at have solgt fortrolige oplysninger til Israel.

Mafia-gartner

En anden af Madoffs nye fængselskammarater er Carmine John Persisco Jr. Han er mafiaboss for Colombio-familien, der er en af de tunge amerikanske mafiafamilier. Persisco skulle angiveligt stadig være familiens overhoved - på trods af at han sidder fængslet.

Ifølge Epn.dk ynder Madoff at gå tur i fængselshaven og besøge Persisco, der som fængselsgartner har ansvaret for haven.

71-årige Bernhard Madoff kommer aldrig ud af fængslet. Han vil gå over i historien som en af de største svindlere, efter han i årevis misbrugte investorers tillid i et gigantisk pyramidelignende nummer, hvor alt fra kendte Hollywood-stjerner som Zsa Zsa Gabor til almindelige småsparers formuer blev ødslet bort. I alt menes Madoff at have fuppet investorer for over 400 milliarder kroner.

Da han i marts stod foran dommeren og erkendte sin forbrydelse, sagde han, at han godt var klar over, at det bare var et spørgsmål om tid, inden han blev opdaget. Alligevel fortsatte han.

Læs også: Her er millionærernes forbryderalbum