Madikonerne Meyer og Løgismose er blevet solgt

Kapitalfonden IK Investment Partners har købt de to danske madhuse Meyer og Løgismose, der fusionerer. Det bekræfter de to selskaber torsdag aften.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Meyers og Løgismose slår deres virksomheder sammen i et nyt selskab med IK Investment Partners.

Det meddeler de to selskaber torsdag aften.

“Når vi går sammen nu, er det fordi vi har en fælles drøm om at løfte og udvikle kvaliteten af råvarerne, maden og måltidet, så det kommer flere mennesker til gavn,” siger Jacob Grønlykke, medejer og arbejdende bestyrelsesformand i Løgismose A/S.

Hovedaktionæren bliver IK Investment Partners gennem IK Fund VII med støtte fra Dansk Vækstkapital, som også indgår direkte i ejerkredsen. Det nye selskab har en årlig omsætning på ca. DKK 1 mia. og 830 medarbejdere. Den nuværende adm. direktør i Meyers A/S, Steen Halbye, bliver adm. direktør i den nye virksomhed.

Ifølge de to parter handler sammenlægninge om, at udnytte hinandens styrker og dermed skabe en mere robust virksomhed, så de i fællesskab kan løfte større udviklingsopgaver og træffe mere langsigtede beslutninger.

”Vi vil skrue op for vores samarbejde med forbrugere, landmænd og andre med ambitioner på madens vegne for at øge fokus på velsmag, ansvar og mangfoldighed. Det er en opgave, vi løser bedre sammen,” siger Claus Meyer, ejer af Meyers A/S.

Løgismose er kendt for Falsled Kro, Kong Hans, vine og fødevarer på de danske butikshylder. Claus Meyer har i den grad også gang i gryderne med bl.a. Meyers Køkken, Deli, Bageri, Madhus, Meyer Kantiner, bøger, TV-projekter, den nordiske køkkenbevægelse og restauranten Noma, som han stiftede sammen med Rene Redzepi.

”Vi deler visionen om at løfte kvaliteten af vores fødevarer og er glade for at være med til at forene to af de stærkeste fødevarebrands i Danmark. Løgismose og Meyers har oplevet betragtelig organisk vækst og har sammen nogle unikke udviklingsmuligheder. Vi vil hjælpe til at facilitere denne udvikling gennem fokus på organisation, strategisk retning og flere ressourcer til vækst,” siger Thomas Klitbo, direktør i IK Investment Partners.

Claus Meyer, Jacob Grønlykke og Mikael Grønlykke samt Steen Aalund Olsen og adm. direktør Merete Holst fra Meyer Kantiner fortsætter i ejerkredsen og i selskabets ledelse. Endvidere tæller partnerkredsen Per Grupe, Torsten Vildgaard og den øvrige ledelse.

Fusionen træder først endeligt i kraft efter konkurrencemyndighederne har givet sin godkendelse.