Mac og iPod redder Apple

Stærke salgstal for Mac-computere og iPods sender Apples indtjening kraftigt i vejret. Forlydender om dårligt salg af den nye iPhone bliver også manet i jorden af det seneste kvartalsregnskab fra Apple Inc.

Apples profit steg med 73 pct. i tredje kvartal, og det var de gennemprøvede produkter – Mac-computere og iPods – der sikrede et regnskab, som overgik analytikernes forventninger.

Apples profit blev på 818 mio. dollar, godt 4,5 mia. kr., mod 472 mio. dollar i samme periode sidste år, mens analytikere ifølge Thomson Financial kun havde ventet et overskud på 646,5 mio. dollar. Det skriver International Herald Tribune.

”På plussiden vægter klart den sunde tilstand for Mac-forretningen. Apple er i en drømmeposition, hvor priserne på komponenter falder, mens Apple kan blive ved med at kræve det samme for computerne,” siger A.C. Sacconaghi fra Sanford C. Bernstein.

Regnskabet fra Apple manede også bekymringer om dårlige salgstal for den ny iPhone i jorden. Tirsdag blev Apple-aktien sendt kraftigt nedad, da AT&T – der er netleverandør til iPhone – sagde, at de kun havde aktiveret 146.000 iPhones i dagene omkring lanceringen. Der var kun halvandet døgn fra introduktionen af den smarte mobiltelefon til afslutningen på kvartalet, men alligevel havde analytikerne forventet at tallet var højere. Og nu oplyser Apple da også, at de har solgt 270.000 iPhones i det korte tidsrum.

Applechefer sagde endvidere, at de regner med at runde en million solgte iPhones allerede i dette kvartal, hvor telefonen introduceres i Europa, og de fastholder forventningerne om at have solgt ti millioner iPhones ved udgangen af 2008. Til sammenligning gik der næsten to år, før iPoden rundede millionen.