Mac-folk begejstrede for Vista

En af de mest positive anmeldelser af Windows Vista kommer fra Mac-siden.

I al den lunkne modtagelse af Microsofts nye styresystem er det interessant at se, at Mac-brugerne ikke alene er meget interesserede i Vista, men at interessen er overvejende positiv.

Én af de mest begejstrede anmeldelser af Vista ligger således på Wired-magasinets blog for Mac-entusiaster, Cult of Mac, der som "logo" har en karseklippet mand med et Apple-logo barberet over hele baghovedet.

Mac-kulten har testet Windows Vista på en Macintosh, og Microsoft styresystemet udnævnes til at være hurtigere end Apples eget OS X.

"Vista flyver virkelig på den her maskine, og det føles hurtigere end OS X", står der i bloggen. "Den booter hurtigere, åbner mapper hurtigere og programmer åbner øjeblikkeligt".

Også designet af Vista får mange rosende ord for at være "dark and handsome" og virkeligt spændende.

Fra Mac-siden har man altid råbt "plagiat" efter alt Windows-relateret, men her skriver kultfolkene, at der er mange små detaljer i Vista, som Apple gerne måtte kopiere hurtigst muligt, fx. de små Gadgets, der altid er tilgængelige.

Og som det endelige rituelle faderdrab får Apples iPod et lille spark med i købet ved en lile sidebemærkning om mp3-spilleren Zune. Både Vista og Zunes har smukke og listigt udtænkte brugergrænseflader. Til sammenligning er Mac OS X fladt, gammeldags og uddateret ...

Nogen fuldstændig tros-konvertering er der dog ikke tale om. Der er stadig kritikpunkter mod Vista, blandt andet en forvirrende start-menu. Og hastigheden skyldes primært, at Apples quad-Xeon Mac Pro-computer i sig selv er en superhurtig maskine.