Lys forude for Nordea og bedre end ventet på fleste poster

Nordens største bankkoncern, Nordea, kom ud af andet kvartal i år med et højere resultat end ventet på bundlinjen.

Banken kunne melde, at nettorenteindtægterne faldt til 1172 mio. euro mod et ventet fald til 1176 ifølge estimater fra Ritzau Estimates. I samme periode sidste år var nettorenteindtægterne 1274 mio. euro. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Bob Strong / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bankens aktionærer kan glæde sig over et nettooverskud, i kvartalet, der steg til 996 mio. euro mod ventet 929 mio. euro. Der er tale om en fremgang i forhold til de 952 mio. euro, der var nettooverskuddet i andet kvartal sidste år.

Banken kunne melde, at nettorenteindtægterne faldt til 1172 mio. euro mod et ventet fald til 1176 ifølge estimater fra Ritzau Estimates. I samme periode sidste år var nettorenteindtægterne 1274 mio. euro.

På den anden tunge toplinjepost - nettogebyrer - oplevede banken et fald - til 804 mio. euro. Analytikerne havde her ventet 803 mio. euro. I andet kvartal i 2015 var gebyrerne på 833 mio. euro.

De samlede indtægter steg 2556 mio. euro mod ventet 2523 mio. euro og 2523 mio. euro i andet kvartal 2015. I posten indgår i andet kvartal i alt 151 mio. euro fra salget af bankens andel af Visa Europe.

Resultatet før nedskrivninger endte i kvartalet på 1350 mio. euro i forhold til analytikernes forventning om 1309 mio. euro. Resultatet før nedskrivninger endte i andet kvartal sidste år på 1338 mio. euro.

Nedskrivningerne på udlån var på 127 mio. euro, hvor analytikerne havde ventet nedskrivninger på 129 mio. euro mod 103 mio. euro i samme periode sidste år.

CEO ser lys forude

Nordeas topchef, Casper von Koskull, aner lys forude og forudser en god udvikling i andet halvår.

Det siger han i en kommentar til regnskabet.

»På trods af lav vækst og uro på de finansielle markeder holder indtægterne sig på et pænt niveau. Indtægterne fra følgeforretninger er uændrede i forhold til samme periode sidste år,« konstaterer Nordea-topchefen.

Analytiker tilfreds

Hos Jyske Bank noterer analytiker Thomas Eskildsen, at de fleste poster i Nordeas regnskab for andet kvartal endte tæt på det ventede i hvert fald til man kommer helt ned på bundlinjen, hvor mindre end ventet skat er med til at bedre bundlinjen ganske pænt i forhold til det ventede.

Det er vurderingen fra analytiker i Jyske Bank Thomas Eskildsen over for Ritzau Finans.

Han hæfter sig specielt ved tre ting i regnskabet:

Mindre pres på nettorenter, ventede stigende nedskrivninger i andet halvår samt positive toner om kernekapitalprocenten.