Lynnedslag rammer Google-servere

Flere lyn har ramt et datacenter i Belgien og ødelagt visse data helt.

Voldsomme lynnedslag har hen over sommeren ramt Europa, her over Allershausen i Tyskland. I weekenden gik det ud over et af Googles europæiske datacentre. Arkivfoto: Marc Müller, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: MARC MUELLER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fire fuldtræffer fra lynnedslag har ødelagt og slettet data i et af internetgiganten Googles datacentre.

Det er et af Googles datacentre i Belgien, der er blevet ramt, og et antal harddiske er blevet beskadiget. En del af det har kunnet genskabes, men 0,000001 procent af data på Googles permanente lagerplads i Vesteuropa er ødelagt og kan ikke genskabes, skriver britiske BBC.

Lynnedslagene ramte ikke selve Googles datacenter men det lokale elværk, og kraften er derfra trængt ind i datacenteret. Datacentre er normalt bedre beskyttet mod netop lynnedslag end andre bygninger.

Populære tjenester ikke ramt

Forstyrrelserne er sket hen over weekenden

Det fremgår ikke, hvilke virksomheder og hvilke data der er blevet ramt, men ifølge amerikanske CNN har nedbruddet ikke påvirket de mere populære tjenester som Gmail, YouTube og Google Drive.

Datacenteret bruges til Googles Compute Engine-tjeneste, hvor Google-kunder kan lagre data og køre såkaldte virtuelle maskiner, hvor de samme store servere bruges til at afvikle mange forskellige virksomheders databehov.

Googles backupsystemer sikrede, at nedbruddet ikke blev langvarigt.