Lyngby-gigant får ny topchef: Takker af efter 40 år

Den store Lyngby-virksomhed Haldor Topsøe har netop annonceret navnet på den nye topchef, som skal tage over, når den nuværende, Bjerne S. Clausen, går på pension i juni.

Roeland Baan bliver ny topchef i Lyngby-virksomheden Haldor Topsøe, når den nuværende CEO går på pension i juni. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto

I juni 2020 går topchefen for Lyngby-virksomheden Haldor Topsøe på pension.

Bjerne S. Clausen takker af efter 40 år i virksomheden, hvoraf de seneste otte var som topchef.

Nu har Haldor Topsøe annonceret, hvem der skal tage over til sommer.

Det bliver Roeland Baan, som overtager stillingen 1. juni 2020. Han har siden 2016 været topchef i den globale stålvirksomhed Outokumpu, som er børsnoteret i Finland.

Han har tidligere haft en lang række ledende stillinger i virksomheder som Aleris International, ArcelorMittal, SHV NV og Shell.

Roeland Baan er hollandsk statsborger. Jeppe Christiansen, der er bestyrelsesformand for Haldor Topsøe, siger i en pressemeddelelse:

»Det er en fornøjelse at kunne præsentere Roeland Baan som ny topchef i Haldor Topsøe. Han har en god global erfaring og har bevist, at han kan skabe vækst, udvikle forretninger og bygge en sammenhængende organisation. Jeg er sikker på, at han vil bidrage til fortsættelsen af de stærke resultater i Haldor Topsøe,« lyder det.

Haldor Topsøe er førende inden for katalysatorer, hvor blandt andet kunstgødning fremstilles med teknologi fra virksomheden. Den blev grundlagt i 1940 af Haldor Topsøe, der døde i 2013 fire dage før sin 100 års fødselsdag, hvor han fortsat var bestyrelsesformand.

Farvel efter 40 år

Den nye mand, der er på vej til Danmark og Lyngby, siger ligeledes i pressemeddelelsen:

»Jeg er spændt på at flytte til Danmark og blive en del af Haldor Topsøe. Jeg er fascineret af industrien og imponeret af Haldor Topsøes energieffektive løsninger for industrien. Jeg ser frem til at arbejde med bestyrelsen og ledelsen samt at lære Topsøes kunder og dedikerede ansatte at hende.«

Bjerne S. Clausen har fortsat et par måneder på posten endnu, inden han trækker sig tilbage. I meddelelsen kommenterer han:

»Jeg har haft en fantastisk rejse her i Haldor Topsøe, arbejdet med en masse forskellige, spændende projekter og nogle af de klogeste hoveder i området for katalysatorer og kemi.«

Samtidig byder han den nye chef velkommen.