Lykketoft kritiserer Schur

Folketingets formand, Mogens Lykketoft, langer ud efter DONGs bestyrelsesformand for håndteringen af Anders Eldrup-sagen. Lykketoft mener, at sagen kan koste staten millioner.

Fritz Schur har i den forløbne uge mødt kritik fra flere siger, og nu melder folketingets formand, Mogens Løkketoft sig også i koret af utilfredse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Den tumult, der er skabt, skader muligheden for, at man kan fastholde kursen og den succes, der er skabt i DONG. Eksempelvis hvad angår havvindmøller," siger Mogens Lykketoft til Ekstra Bladet.

Kommentaren er rettet mod Fritz Schur, der sidder i formandsstolen i det skandaleramte DONG, og som i sidste uge afholdte et pressemøde, hvor han redegjorde for fyringen af energiselskabets administrerende direktør.Mogen Lykketoft mener dog, at Fritz Schurs håndtering af sagen har været besynderlig, og han frygter, at det kan ramme bundlinjen hos DONG og dermed også staten, som er hovedaktionær i energiselskabet.

"Jeg kan ikke forstå, hvorfor der skulle skabes så meget offentlighed om det. Jeg frygter, at den tumult vil koste den danske stat flere hundrede millioner kroner. Lavt sat," siger Mogens Lykketoft, der finder det gådefuldt, at sagen er gået fra en gensidig aftale den ene uge til en masse tomult ugen efter.


Fritz Schur har ikke villet udtale sig om Lykketofts kritik, men skriver i en SMS til Ekstra Bladet.

"Jeg kan forsikre at både jeg, den øvrige bestyrelse og DONG Energys medarbejdere, helst havde været denne sag foruden. Det har desværre ikke været muligt at holde sagen ude af medierne, mens vi fik afklaret alle sagens forhold, selv om jeg bestemt havde ønsket det."