Lup på TDCs salg i Schweiz

De schweiziske konkurrencemyndigheder undersøger, om salget af Sunrise til France Telecom giver problemer.

Alpeidyllen er endnu ikke fuldendt for TDC. De schweiziske konkurrencemyndigheder gransker nu salget af selskabet Sunrise. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
TDCs salg af sit schweiziske mobilselskab granskes nu af landets konkurrencemyndigheder.

Det TDC-ejede Sunrise blev i november næsten solgt helt til France Telecom, som står bag mobilselskabet Orange. France Telecom overtager kontrollen med det samlede selskab, idet franskmændene sidder på 75 procent af magten og har forkøbsret til TDCs resterende bid af kagen.

Tegn på dominans

»Der er tegn på, at det planlagte opkøb kunne lede til eller øge en dominerende markedsposition på forskellige områder af mobil telekommunikation,« lyder meldingen fra ComCo, konkurrencemyndigheden i Schweiz.

France Telecom betalte 1,5 milliarder euro for at overtage Sunrise - penge, som de fem britisk-amerikanske kapitalfonde, der ejer TDC, allerede har bebudet at ville udbetale som ekstraordinært udbytte.

Kampen på telemarkedet vokser. Derfor er teleselskabernes våben til overlevelse at købe konkurrenter op for derved at få flere kunder og blive større.

Sunrise/Orange konkurrerer direkte med Swisscom, Schweiz' svar på TDC og i øvrigt det selskab, hvor Jens Alder var koncernchef, inden han i 2006 blev hentet til TDC, som han blev smidt ud af i november 2008.