Lundbecks nye antidepressiv på hylderne i USA

Antidepressivet Brintellix (Vortioxetin), der benyttes til behandling af klinisk depression hos voksne, er nu tilgængelig på amerikanske apoteker.

Lundbeck har lanceret sit nye antidepressiv Brintellix over hele USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det oplyser Lundbeck tirsdag eftermiddag i en selskabsmeddelelse.

Lundbeck og det danske medicinalselskabs japanske partner Takeda fik Brintellix godkendt hos de amerikanske sundhedsmyndigheder FDA i slutningen september sidste år.

»Efter først at have været tilgængelig via grossister kort efter at være blevet godkendt af de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) den 30. september, er Brintellix nu tilgængelig på apoteker over hele USA,« skriver Lundbeck i meddelelsen.

I forbindelse med godkendelsen sidste år fortalte Søren Løntoft Hansen, der er Lundbeck-analytiker hos Sydbank, at selv om en godkendelse var ventet, så kom det grønne signal fra FDA som en positiv nyhed for Lundbeck.

»Det er et af de midler, der skal bygge bro over den patentkløft, som Lundbeck for nuværende befinder sig i. I studierne har Brintellix vist rigtig god effekt, og også bivirkningsprofilen ser rigtig god ud,« lød det dengang fra analytikeren over for Ritzau Finans.

Søren Løntoft Hansen understregede videre, at der er masser af plads til Brintellix, som også spås et stort topsalg af mange iagttagere, på markedet.

»Det er kun 50-60 pct. af patienterne, der responderer på førstegangsbehandling med de nuværende midler, og det ser særdeles attraktivt ud at anvende Brintellix her. Der er i den grad plads til flere midler på markedet,« sagde Søren Løntoft Hansen.

Brintellix er et peroralt antidepressivt middel, der tages en gang dagligt og fås i en række forskellige doser, så patienters forskellige behov kan imødegås.