Lundbecks Kåre Schultz-vikar holder kursen og leverer lille opjustering

Lundbeck fortsætter stilen med at levere opjusteringer i kølvandet af Kåre Schultz' farvel til Valby-virksomheden. Onsdag morgen kan den midlertidige direktør, Anders Götzsche, levere en mindre opjustering, så Lundbeck holder kursen mod det bedste finansielle resultat i selskabets historie.

Foto: Torkil Adsersen

Der er fortsat fart på Lundbecks salgsvogn, som har drønet videre i et fint tempo under Kåre Schultz' sidste tid i medicinalselskabet fra Valby. I Kåre Schultz' regeringstid i Lundbeck formåede den 56-årige topdirektør at lande en opjustering i hvert eneste kvartal og sådan fortsætter det også nu, hvor Schultz altså er fortid i Lundbeck.

Onsdag morgen kan Lundbecks midlertidige direktør, Anders Götzsche, nemlig gøre det samme.

»Vores første ni måneder af 2017 har været rigtigt gode med en omsætningsfremgang på 12 pct. og mere end en fordobling af driftsoverskuddet i forhold til samme periode i 2016. Fremgangen betyder, at vi igen kan opjustere vores forventninger til indtjeningen for hele 2017, som forventes at blive den største i Lundbecks historie,« siger Anders Götzsche i forbindelse med regnskabet.

Lundbeck hæver helt konkret sine forventninger til driftsresultatet for 2017 fra et interval på mellem 4,1 til 4,5 mia. kr. til nu at lande mellem 4,3 og 4,6 mia. kr. Tilbage i februar, da Lundbeck første gang fremlagde sine mål for 2017, var målet, at selskabet skulle lande et driftsoverskud på mellem 3,4 og 3,8 milliarder kroner. Siden da har Lundbeck opjusteret det mål hele tre gange. Sidste lød Lundbecks driftsresultat på 2,3 mia. kr.

Samtidig overrasker Lundbecks indtjening positivt i tredje kvartal med et driftsresultat på 1,4 mia. kr. Ifølge Ritzau Finans havde analytikerne på forhånd ventet et resultat på omkring 1,2 mia. kr. Også på bundlinjen byder Lundbeck på godt nyt til investorerne.

»Salget af vores nøgleprodukter fortsætter med at vokse og nåede en samlet omsætning på 6,5 mia. kr. i årets første ni måneder, svarende til en vækst på 39 pct. Samtlige nøgleprodukter har stærkt momentum, og vi fortsætter arbejdet med at gøre dem tilgængelige for flest mulige patienter«, siger Anders Götzsche.

Lundbecks aktie har indtil videre haft et glimrende 2017 med en stigning på omkring 30 pct. siden nytår.