Lundbeck/Nordea: Afgående koncerndirektør var potentiel topchef

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kåre Schultz' farvel til medicinalkoncernen Lundbeck har fyldt avisspalterne, siden nyheden kom frem mandag morgen, men det er også et stort tab, at koncerndirektør og salgsansvarlig, Staffan Schuberg, samtidig har indleveret sin opsigelse.

Det vurderer Nordea i en analyse og peger på, at Staffen Schuberg var en potentiel, fremtidig topchef.

»Vi mener, at den afgående CCO, Staffan Schuberg, har været essentiel for Lundbecks succes i USA - især med at bygge et stærkt neurologisk franchise inden for specifikke områder.«

»Vi så også CCO'en som en potentiel kandidat til CEO-positionen, hvis den tid skulle komme,« skriver Nordea i en kommentar.

Hvor Kåre Schultz forlader sin stilling som administrerende direktør i Lundbeck til fordel for en tilsvarende position i den israelske producent af kopimedicin Teva, skal Staffan Schuberg være administrerende direktør i et privatejet selskab, som endnu ikke er offentliggjort.

Kursen for Lundbeck-aktien, som siden Kåre Schultz overtog skibet i 2015 er steget med 216 pct. til rekordniveau 411,80 kr. fredag, faldt mandag med 13,9 pct. til 354,90 kr. efter offentliggørelsen af nyheden.

Teva-aktien steg mandag med 16,6 pct. på den israelske børs.