Lundbeckfondens uddelinger nærmer sig halv milliard

474 mio. kr. svarer til løn til 643 forskere og teknikere

Lene Skole, ny direktør for Lundbeck-fonden Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lundbeckfonden kom ud af 2014 med et resultat på 2,5 mia. kr., hvilket er en stigning på 20 pct. i forhold til 2013. Fondens uddelinger er samtidig øget til 474 mio. kr. som svarer til, at fonden betalte løn til 643 forskere og tekniske medarbejdere i 2014.

Lundbeckfond Invest tjente 2.228 mio. kr. i 2014 og står for en samlet portefølje på ca. 13,7 mia. kr., mens Lundbeckfond Ventures investerede i seks nye biotek-selskaber og nu er medejer af 19 selskaber. Indtjeningen fra fondens tre datterselskaber – Falck, ALK og Lundbeck - faldt i forhold til 2013, primært som følge af Lundbecks øgede investeringer i et omfattende produktlanceringsprogram.

Lundbeckfondens største uddeling i 2014 var en tre-årig bevilling på 120 mio. kr. til at forlænge et eksisterende psykiatrisk forskningsprojektet iPSYCH, som involverer 140 forskere i Aarhus og København og samarbejder med fremtrædende forskere i Europa, USA og Australien. Frem til 2020 forventer Lundbeckfonden at uddele omkring tre milliarder kroner til biomedicin og sundhedsvidenskabelige formål samt undervisning og formidling.

»Lundbeckfonden fastholder et højt ambitionsniveau inden for både uddelinger og investeringsaktiviteter i fremtiden. Med de stærke takter vi det seneste år har vist, især i Lundbeckfond Invest og Lundbeckfond Ventures, er vi godt rustet til de kommende år,« siger Lene Skole, der er  ny adm. direktør i Lundbeckfonden.