Lundbeckfonden mister topchef

Christian Dyvig har købt aktiemajoriteten i legepladsvirksomheden Kompan, og trækker sig dermed fra posten som administrerende direktør for Lundbeckfonden.

Jørgen Huno Rasmussen skal som formand for Lundbeckfonden på jagt efter en ny topchef, efter Christian Dyvig stopper. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lundbeckfondens bestyrelse med Jørgen Huno Rasmussen i spidsen skal på jagt efter en ny topchef. Tirsdag formiddag meddelte Christian Dyvig nemlig, at han trækker sig fra posten, efter han har erhvervet sig aktiemajoriteten i Kompan, som producerer legepladser og legetøj.

Det skriver Medwatch.

Lundbeckfonden ejer blandt andet Lundbeck, ALK og Falck. I en pressemeddelelse siger bestyrelsesformand Jørgen Huno Rasmussen, at bestyrelsen går i gang med at finde en ny person til topposten.

»Christian Dyvig har derfor valgt at opsige sin stilling som Lundbeckfondens adm. direktør, hvorfor Lundbeckfonden vil iværksætte en proces for at finde den ideelle afløser som fondens fremtidige daglige leder. Indtil da fortsætter Christian Dyvig i samtlige sine funktioner for Lundbeckfonden,« skriver bestyrelsesformand Jørgen Huno Rasmussen i pressemeddelelsen.Christian Dyvig har købt 57 procent af aktierne i Kompan og bliver samtidig bestyrelsesformand i virksomheden. Der er ingen formel grund til, hvorfor Christian Dyvig ikke kan bestride posten som administrerende direktør for Lundbeckfonden samtidig med sit ejerskab i Kompan, men ressourcerne bliver altså omprioriteret.

I Dyvigs tid i Lundbeckfonden har han blandt andet været med til at udvikle Lundbeckfond Ventures som en international fokuseret venturefond.


Lundbeckfonden mister også sin næstformand, og bestyrelse har indstillet Egmonts topchef, Steffen Kragh, som ny næstformand i bestyrelsen. Han blev menigt medlem af bestyrelsen i 2013.

Christian Dyvig tiltrådte som direktør for fonden i juni 2011, hvor han afløste Steen Hemmingsen.