Lundbeckfonden klar til opkøb

Lundbeckfonden vil udnytte finanskrisen til at investere i nye virksomheder. Der er sat to milliarder af til opkøb af nordisk medicinalselskab.

Læs mere
Fold sammen
Ejeren bag medicinalkoncernen Lundbeck og allergifirmaet ALK har sat omkring to milliarder kroner klar til at foretage et virksomhedskøb, der skal sikre Lundbeckfonden kontrollen med endnu en virksomhed. Samtidig vil fonden etablere en organisation, der over det kommende par år kan investere 400 millioner kroner i minoritetsaktieposter i biotekvirksomheder. Det skriver dagbladet Børsen.

Finanskrisen har gjort en række virksomheder billigere og samtidig gjort det vanskeligere for kapitalfonde at operere som aggressive virksomhedsopkøbere, da gældsfinansiering af opkøb er blevet en dyr fornøjelse, når kapitalmarkederne skriger efter penge.

- Vi føler, at i disse omgivelser med vanskelige finansieringsvilkår, er det nok en fornuftig timing. Vi har jo ikke en krone i gæld, så med vores balance, får vi nogle muligheder i det kommende år eller to, siger Steen Hemmingsen, adm. direktør i Lundbeckfonden.

/ritzau/