Lundbeck vil satse på nyt lægemiddel mod skizofreni

Foto: Torkil Adsersen

Medicinalselskabet Lundbeck har gjort sig nogle interessante fund i den tidlige forskning af genteknologi, der åbner nye muligheder for behandling af hjernesygdommen skizofreni.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

»Vi tror rigtig meget på det, fordi udgangspunktet her netop er patienten selv og de genetiske forandringer, vi har for patienten. Sandsynligheden for, at vi lykkes, er væsentligt større, end hvad vi har været vant til, selv om der jo ikke er nogen garantier,« siger Mikael Didriksen, ledende forsker på projektet i Lundbeck, til Jyllands-Posten Erhverv.

Opdagelsen har givet anledning til et nyt forskningsprojekt, hvor målet er at identificere de forskellige biologiske mekanismer, som er involveret i sygdommen. Disse mekanismer kan man påvirke, og forventningen er, at man dermed vil kunne fjerne årsagen til symptomerne, som blandt er nedsat funktionsevne og manglende intellektuelle kapaciteter.

Projektet har været undervejs i syv år, hvor der i den periode er sket en stor udvikling inden for genforskning.

Omkostningerne i forbindelse med projektet har været høje, men der er intet, der tyder på, at Lundbeck vil skrue ned for udviklingen af det nye lægemiddel, selv om et potentielt gennembrud først ligger omkring 10 år ude i fremtiden.

/ritzau/FINANS