Lundbeck vil have Novos medarbejdere

Medicinal- og biotekområdet er et hårdt marked at finde velkvalificerede kandidater på, fortæller et rekrutteringsfirma. Opgaverne går i stigende grad fra rekruttering til headhunting. Novos fyrede medarbejdere er allerede i spil.

Forleden nedlagde Novo Nordisk sit forskningsområde i små molekyler og omkring 90 medarbejdere mister deres job - især forskere, der er specialiserede indenfor det nedlagte område.

Men allerede nu er forskerne i spil på det trængte danske arbejdsmarked.

"Virksomhederne vil allerede nu gå i gang med at se på, om der er nogle, de kan bruge. Nogle vil formentlig blive headhuntet inden for den første måned. Der er stor respekt for medarbejdere, der kommer fra Novo - det er et kvalitetsstempel," siger Erik Frandsen, der er direktør i afdelingen for rekruttering af medarbejdere til medicinal- og biotekbranchen i Danmark hos det internationale rekrutteringsfirma Kelly Services.

Lundbeck er interesserede i de fyrede forskere fra Novo Nordisk. Det fortæller pressechef i Lundbeck, Caroline Broge:

"Vi har bemærket, at Novo Nordisk har nedlagt et område for forskning i små molekyler, og det er netop et område, vi er meget engagerede i. Vi er altid interesserede i gode medarbejdere, og Novo Nordisk har dygtige medarbejdere," siger hun.

Der er mange virksomheder i Danmark, som arbejder med netop forskning i små molekyler, ifølge Erik Frandsen.

"Der er ret mange, der er inden for det område i Danmark. Leo Pharma, Lundbeck, nogle af de udenlandske medicinalvirksomheders datterselskaber i Danmark som Novartis og flere biotekselskaber," siger Erik Frandsen.

"Det er et hårdt marked at finde en velkvalificeret kandidat på. Flere og flere af vores opgaver går fra rekruttering til headhunting," fortsætter han, og tilføjer, at Novo Nordisk har været med til at starte mange mindre biotekfirmaer, og at flere medarbejdere givetvis vil få job ad den vej via personlige netværk.