Lundbeck venter fald i salget i 2012

Medicinalkoncernen Lundbeck omsatte i 2011 for 16 mia. kroner og fik et overskud på 2,3 mia. kroner. Næste år ventes et samlet salg på 14,5-15,2 mia. kroner.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lundbeck solgte sidste år for 16 mia. kroner. Det er en bedre end sidste år, hvor selskabet solgte for 14,8 mia. kroner, og også lidt bedre end det, analytikerne havde ventet. Det fremgår af selskabets årsregnskab.

For næste år venter selskabet dog et salg, der er godt en milliard mindre, nemlig i niveauet 14,5-15,2 mia. kroner og et driftsresultat på 2,0-2,5 mia. kroner.I 2011-regnskabet landede nettoresultatet på 2.282 mio. kroner mod sidste års 309 mio. kroner, og overskuddet er på niveau med analytikernes forventninger.

"Vi er meget tilfredse med udviklingen i 2011, hvor vores omsætning efter en vækst på otte pct. for første gang oversteg 16 mia. kr. Også vores indtjening var den bedste nogensinde, og vi har således mere end indfriet forventningerne for året," siger Ulf Wiinberg, administrerende direktør for Lundbeck i en kommentar.Mod forventning solgte antidepressivet Lexapro en tand bedre sidste år end i 2010 - nemlig 2.535 mio. kroner mod 2010-resultatet på 2.443 mio. kroner. Det er udløbet af patentet på midlet i USA her til marts, der lå til grund for forventningen om, at midlet ville sælge dårligere, fordi den amerikanske partner Forest Laboratories formentlig er ved at rydde lagrene af Lexapro.

Samtidig steg salget af selskabets bedst sælgende middel Cipralex fra 5.808 mio. kroner i 2010 til 5.957 mio. kroner. Et middel, der ellers er presset på grund af europæiske sundhedsreformer og intensiveret konkurrence.

"Også i 2011 har alle vores vigtigste lægemidler præsteret salgsvækst og vundet markedsandele globalt. Cipralex, Azilect og Ebixa fortsætter væksten og Xenazine og Sabril, vores nyere lægemidler i USA, har også vist stor fremgang til et salg på over henholdvis 800 og 300 mio. kr. Desuden lancerede vi i 2011 både Lexapro i Japan og Sycrest i flere markeder, og begge lægemidler ventes at bidrage væsentligt til vores omsætning fremadrettet," siger topchefen.