Lundbeck-topchef: Vi skal spare overalt

Den store sparegrønthøster bliver rullet frem i medicinalselskabet Lundbeck. Selskabets topchef forklarer på et pressemøde onsdag, at der skal spares over hele linjen. Fyringerne vil falde hårdt i Europa.

Lundbecks nye topchef, Kåre Schultz, præsenterer sit første regnskab som direktør i medicinaIkoncernen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen

Lundbecks topchef, Kåre Schultz, er klar i spyttet, når det gælder selskabets aktuelle position. Kassen er ved at være tom, så der skal spares, spares og spares.

Lundbeck har meldt ud, at der skal afskediges 1.000 ansatte. Heraf omkring 300 medarbejdere i Danmark og 450 ansatte i resten af Europa.

»Vores indtjening er ikke god nok. Derfor reducerer vi omkostningerne alle de steder, vi kan. Det er besparelser på bemandingen, men også en reduktion af vores forskningsportefølje,« siger Kåre Schultz.

Lundbeck har set omsætningen på sin gamle blockbuster Cipralex falde dramatisk, fordi antidepressivmidlet er løbet af patent.

Medicinalselskabet har tidligere haft en meget høj indtjening på Cipralex og tjener slet ikke lige så meget på sine nye produkter, der for en stor dels vedkommende er udviklet af andre selskaber. Det betyder, at Lundbeck skal betale såkaldte royalties af salget. Og derfor er indtjeningen på den nye omsætning meget lavere.

Lundbeck har et mål om at kunne lande en samlet besparelse på tre milliarder kr. med sin store restruktureringsplan.

TV: »Massefyring er en klassisk Kåre Shultz-aktion«

 

Investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen, samt Erhvervskommentator på TV 2 Finans, Henrik Ørholst, kommenterer hvordan Kåre Schultz vil nå sine mål: