Lundbeck sender depressionshåb til amerikansk eksamen

Lundbeck og dets japanske partner Takeda har indsendt registreringsansøgning for depressionsmidlet Vortioxetin til de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vortioxetin er under udvikling, men studierne har allerede kastet så omfattende data af sig, at Lundbeck indsendte registreringsansøgning til det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) i forrige uge.

- Vi er glade for at have indgået samarbejde med Takeda om indsendelsen af registreringsansøgningen for Vortioxetin, og vi er tilfredse med resultaterne, som viser det potentiale, som Vortioxetin, såfremt det godkendes, har med hensyn til at dække behovet hos patienter med depression, som fortsat har svært ved at finde en acceptabel og effektiv behandling, udtaler Lundbecks koncerndirektør for forskning og udvikling, Anders Gersel Pedersen, i meddelelsen.

Inden for 75 dage fra indsendelsen ventes FDA at afgøre, hvorvidt de vil acceptere at gennemgå registreringsansøgningen, skriver Lundbeck. Hvis sundhedsmyndighederne accepterer ansøgningen, vil det i givet fald udløse en milepælsbetaling fra Takeda til Lundbeck. Størrelsen på betalingen oplyses dog ikke.

Indsendelsen påvirker ikke Lundbecks finansielle forventninger til 2012.

/ritzau/FINANS