Lundbeck sælger fra for en halv milliard

Den danske medicinalvirksomhed er nu færdig med at sælge produkter, som ikke indgår i kerneforretningen.

Lundbeck har solgt to håndfulde lægemidler til et italiensk firma for 570 millioner kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Salling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det italienske selskab Recordati overtager ti lægemidler fra Lundbeck som led i det danske firmas proces med at fokusere på kerneforretningen. Prisen er aftalt til cirka 570 millioner kroner - størstedelen i første kvartal 2013 og resten i forbindelse med den endelige registrering af rettighederne. Det oplyser Lundbeck i en meddelelse til fondsbørsen i København.

Lundbeck beskæftiger sig primært med medicin rettet mod psykiatriske og neurologiske sygdomme og har haft stor kommerciel succes med depressionsmidlet Cipralex/Lexapro. Der forskes også i blandt andet et middel mod Alzheimers, og Lundbeck er på trapperne med et middel, som skal kunne reducere alkoholikeres misbrug.

De ti præparater, som Lundbeck frasælger er, Chemet, Cosmegen, Desoxyn, Elspar, Indocin, Mustargen, NeoProfen, Panhematin, Peganone og Tranxene, som tegnede sig for et årligt salg på cirka 255 millioner kroner i 2011. Lundbeck omsatte sidste år samlet for 14,7 milliarder kroner.

Recordati med hovedkontor i Milano i Italien sælger både egen medicin og midler købt på licens og forsker selv i udvikling af nye lægemidler inden for hjerte-karsygdomme og urogenitale sygdomme samt behandling af sjældne sygdomme. Koncernen opnåede i 2011 en omsætning på 5,7 millarder kroner.

Indtægten ændrer ikke Lundbecks forventninger til regnskabet. Overskuddet fra frasalget, som afslutter en fokusproces fra 2011, ventes investeret i forskning og ekspansion til nye markeder.