Lundbeck-partners Lexapro-salg styrtdykker

Lundbecks amerikanske partner Forest Laboratories solgte i tredje kvartal af regnskabsåret 2012/13 Lundbecks antidepressiv Lexapro for 20,3 mio. dollar mod 593 mio. dollar i samme periode regnskabsåret før.

Siden udløbet af patentet er den amerikanske partner Forest Laboratories' salg af Lundbeck-midlet Lexapro faldet kraftigt. Fold sammen
Læs mere
Foto: JB REED
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet et Lexapro-salg på 29,3 mio. dollar.

Patentet på Lexapro udløb 14. marts 2012, og siden da er salget styrtdykket.

Forest solgte i regnskabsåret 2011/12 frem til og med marts, Lexapro for 2,1 mia. dollar. I 2012/13 ventes kopikonkurrencen dog at rundbarbere Forests salg til blot 215 mio. dollar.

Lundbeck venter selv i 2012 royalty-indtægter fra salget af Lexapro i USA på 500-700 mio. kr. Forest Labs tredje regnskabskvartal svarer til Lundbecks fjerde kvartal.

Forest Labs oplevede i tredje kvartal endvidere en stigning i salget af Alzheimers-midlet Namenda på 1,6 pct. til 345,8 mio. dollar. Det var noget under analytikernes forventninger, som ifølge Bloomberg News var på 378,6 mio. dollar.

Forest Labs har salgsrettighederne til Namenda i USA, mens Lundbeck har rettighederne til produktet i Europa, Canada, Australien og Sydafrika, hvor det markedsføres under navnet Ebixa.