Lundbeck-partner dropper diabetespille

Lundbecks asiatiske partner Takeda Pharmaceutical, der er Asiens største producent af lægemidler, faldt fredag tungt på børsen, efter at det droppede udviklingen af et nyt lægemiddel mod diabetes, da midlets gavnlige effekt ikke kunne opveje bivirkningerne.

Foto: ARND WIEGMANN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Bloomberg News.

Takeda har lukket for udviklingen af diabetespillen TAK-875, da midlet blev forbundet med leverskade, skriver selskabet, der forinden havde rådført sig med tre uafhængige ekspertpaneler. Tabletten var i den tredje og sidste testfase i både USA, Europa og Japan.

- Selskabet er nået til den konklusion, at fordelene ved at behandle patienter med TAK-875 ikke opvejer de potentielle risici. Takeda arbejder med efter efterforskere og lokale myndigheder for at sikre, at patienter, der har deltaget i testforsøg, bliver overført til pasende behandlinger, skriver selskabet i en meddelelse ifølge Bloomberg News.

Dermed har Takeda nu et skud mindre i bøssen til at efterfølge blockbusteren Actos, der lider under faldende omsætning som følge af konkurrence fra kopiproducenter.

Nyheden om, at Takeda har stoppet udviklingen, har sendt firmaets aktiekurs 5,2 pct. ned i fredagens handel.

/ritzau/FINANS