Lundbeck og Otsuka prøver igen med udvikling af Alzheimersmedicin

Lundbeck og partneren Otsuka vil indlede et tredje fase 3-studie med Brexpiprazol til behandling af agitationssymptomer eller vredesudbrud hos patienter med demens af Alzheimers-typen.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. »Beslutningen om at igangsætte et tredje studie kommer i forlængelse af drøftelserne med de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) i oktober vedrørende de to tidligere fase 3-studier vedrørende behandling af agitationssymptomer, som blev afsluttet af Lundbeck og Otsuka tidligere i år,« skriver Lundbeck i en meddelelse.
Læs mere
Fold sammen

Studiet ventes indledt i første halvår af 2018, og kommer efter at Lundbeck i maj annoncerede resultater fra to fase 3-studier med stoffet mod netop vredesudbrud hos Alzheimers-patienter.

Dengang viste midlet forbedring i forhold til placebo - eller snydemedicin - men kun det ene af studierne nåede det primære endemål ved at være statistisk signifikant.

»Beslutningen om at igangsætte et tredje studie kommer i forlængelse af drøftelserne med de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) i oktober vedrørende de to tidligere fase 3-studier vedrørende behandling af agitationssymptomer, som blev afsluttet af Lundbeck og Otsuka tidligere i år,« skriver Lundbeck i en meddelelse.

I forvejen markedsfører Lundbeck og Otsuka Brexpiprazol under navnet Rexulti til behandling af skizofreni og som tillægsbehandling af svær depression. Salget i andet kvartal udgjorde lige over 300 mio. kr.

Lundbeck og Otsuka annoncerede desuden tidligere i oktober, at de har indledt patientrekrutteringen til to globale fase 3-studier med Brexpiprazol til behandling af maniske episoder forbundet med bipolar lidelse.