Lundbeck og Novo presset af svag dollar

Den svage amerikanske dollar vil især ramme de to store danske medicinalvirksomheder på pengepungen, vurderer cheføkonom i Danske Bank

Tirsdag rundende euroen en milepæl i styrkeforholdet over for dollaren, da den nåede op i kurs 1,3711, og onsdag fortsætter tendensen, skriver borsen.dk.

Det kan især gå ud over Danmarks to store medicinalvirksomheder Novo Nordisk og Lundbeck, der begge sælger lægemidler til det amerikanske marked. Og samtidig har Lundbeck ingen produktion i USA, mens Novo Nordisk kun har en mindre andel af sin produktion i USA.

"Dem, der har problemer, er dem, som sælger til det amerikanske marked uden at have produktion der. Især medicinalproducenter som Lundbeck og Novo, som har en vigtig indtægt i dollarmarkedet kan blive ramt," siger cheføkonom i Danske Bank, Carsten Valgreen til borsen.dk, og fortsætter

"Så er der mange der snakker om fragtrater, men de har typisk en tendens til at modreagere. Det kan godt være at fragtrater er regnet i dollar, men det er ikke det samme, som at man har en dollarrisiko. For det, der typisk sker, er, at når dollaren svækkes, så stiger fragtraterne," siger Carsten Valgreen til borsen.dk.