Lundbeck nedskriver 309 mio. kr. på droppet projekt

Lundbeck har standset udviklingen af desmoteplase til iskæmisk slagtilfælde. Det koster en nedskrivning på 309 mio. kr.

Foto: Torkil Adsersen

Lundbeck har stoppet udviklingsarbejdet med forsøgslægemidlet desmoteplase til iskæmisk slagtilfælde, og medicinalkoncernen overvejer nu alternativer - herunder et salg af projektet.

Beslutningen medfører en nedskrivning på 309 millioner kr. i fjerde kvartal 2014, og det vil blive afspejlet i udgifterne til forskning og
udvikling, oplyser selskabet til fondsbørsen

»I både DIAS-3 og DIAS-4 studierne oplevede undergrupper af patienterne positive effekter, og studierne bekræftede den favorable bivirkningsprofil fordesmoteplase, idet de indikerede gode sikkerheds- og tolerabilitetsdata. Det var imidlertid ikke tilstrækkeligt klart, hvordan patienter kunne udvælges i eventuelle fremtidige prospektive studier. Det er derfor blevet besluttet at stoppe udviklingsprojektet hos Lundbeck,« skriver Lundbeck i meddelelsen.

Lundbeck forventer stadig, at omsætningen for hele 2014 vil være cirka 13,5 milliarder kr.  Men koncernen venter nu at det primære resultat af kerneforretningen kommer til at ligge omkring 1,1-1,3 milliarder kr. mod tidligere 0,9-1,4 milliarder for 2014.

Det egentlige driftsresultat ventes imidlertid nu at blive i niveauet 0-0,2 milliarder kr. mod tidligere 0-0,5 milliarder for 2014.