Lundbeck-middel kan få kortere vej ind på amerikansk marked

Det danske medicinalselskab Lundbeck kan glæde sig over, at et af selskabets midler mod Alzheimers måske får en kortere vej ind på det lukrative marked i USA.

Foto: Jens Nørgaard Larsen. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har givet midlet Idalopirdin såkaldt fast track-status, hvilket vil blandt andet vil sige, at sagsbehandlingstiden for en godkendelse af produktet bliver forkortet.

Det oplyser Lundbeck i en meddelelse.

Idalopirdin skal bruges til patienter, som har en mild eller moderat grad af Alzheimers, der blandt andet forringer hukommelsen.

Midlet er Lundbecks mest fremskredne lægemiddelkandidat inden for Alzheimers, og midlet udvikles med henblik på at forbedre patienternes opfattelsesevne og evne til at løse simple opgaver som at smøre sit brød eller at orientere sig om vej.

»Vi er glade for måske at kunne gennemføre godkendelsesproceduren for Idalopirdin hurtigere og dermed hurtigst muligt få et nyt behandlingstilbud gjort tilgængeligt for patienterne, som stadig har store udækkede medicinske behov«, siger Anders Gersel Pedersen, koncerndirektør for forskning og udvikling hos Lundbeck, i en meddelelse.

Lundbeck har et samarbejde med japanske Otsuka om udviklingen af medicin til behandling af Alzheimers.
Aktien i medicinalselskabet stiger 20 minutter efter meldingen 4,5 pct. til 264,50 kr. Før meldingen lå aktien i overkanten af 256 kr.