Lundbeck-middel har stram tidsplan

Lundbecks depressionsmiddel har indtjeningspotentiale til at tage over efter medicinalkoncernes storsællert, der løber af patent i 2012. Men tidsplanen er meget stram, vurderer analytiker.

Der er stadig stort pres på Lundbeck, selv om det ser ud til, at selskabet med depressionsmidlet Lu AA21004 endelig har fundet en mulig afløser for storsællerten Cipralex, der står bag ca. 60 procent af Lundbecks indtjening og løber af patent i 2012.

Trods dagens gode nyheder om depressionsmidlet er der fortsat behov for, at Lundbeck styrker pipelinen i form af indlicenseringer eller opkøb af senfase-projekter, vurderer aktieanalytiker i Sydbank, Rune Dahl.

Han mener dog også, at de nye data for Lu AA21004 er meget positive for Lundbeck. Depressionsmidlet har block buster-potentiale - dvs. mulighed for at sælge for over en milliard dollar - og derfor kan det blive afløseren til Cipralex.

Men tiden er knap for produktet, der er i fase 2.

"Lu AA21004 har mulighed for at nå markedet i 2011, men det bliver under en meget stram tidsplan. Alt skal forløbe efter planen uden forsinkelser, hvilket sjældent er tilfældet ved udvikling af lægemidler. Med patentudløb i 2012 er det meget vigtigt for Lundbeck, at tidsplanen overholdes, da det tager tid at konverterer patienterne fra et produkt til et andet," siger Rune Dahl og fortsætter:

"De offentliggjorte data bringer Lundbeck markant tættere på en løsning af 2012-problematikken, men det er vigtigt at understrege, at Lu AA21004 stadig er forbundet med væsentlig usikkerhed - vi ser frem til offentliggørelse af data omkring effekt- og bivirkningsprofil, der kan give en større indsigt omkring produktet."

Sydbank fastholder sin neutral-anbefaling på H. Lundbeck.