Lundbeck lancerer alkoholbehandling i Spanien

Lundbeck har lanceret alkoholbehandlingen Selincro på det spanske marked. Det fremgår af en meddelelse fra Lundbecks finske partner Biotie, der modtager en milepæl på 2 mio. euro i forbindelse med lanceringen.

Alkoholbehandlingsstoffet Selincro har vist sig meget effektivt i kinesiske studier, og det vil Lundbeck nu markedsføre på det spanske marked Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lundbeck vil ifølge Biotie fortsætte udrulningen af Selincro i løbet af året.

Selincro solgte i første kvartal for 3 mio. kr., men på lang sigt ser Lundbeck potentiale for et gennembrud og spår et markedspotentiale på helt op til 2 til 2,5 mia. kr. Det afhænger dog i høj grad af, hvorvidt midlet bliver tilskudsberettiget.

Senest har de britiske tilskudsmyndigheder NICE vendt tommelfingeren opad og afgjort, at Selincro kvalificerer sig til tilskud. Herhjemme afviste Sundhedsstyrelsen derimod sidste år at give generelt tilskud. Det skete med henvisning til, at der er risiko for, at lægerne ordinerer Selincro til patienterne uden også at følge behandlingen til dørs med psykosocial støtte eller samtale.

Selincro har i kliniske studier vist sig at reducere alkoholforbruget med omkring 60 pct. Behandlingen fordrer modsat behandling med antabus ikke total afholdenhed og er tænkt som et ekstra værktøj i alkoholbehandlingen.