Lundbeck lægger ikke meget i advarsel

Begrænsningen til små doser i USA af Celexa støttes af Lundbeck: Der findes alligevel bedre alternativer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA har udsendt en advarsel om, at citalopram ved doser over 40 mg. giver anormal hjerterytme. Derfor ændres indlægssedlen nu, og læger advares mod at bruge de høje doser. Det er ikke noget, der ryster Lundbecks verden.

- FDA har af forsigtighedsårsager ikke anbefalet at bruge doser over 40 mg. Vi er helt enige i, at man er forsigtig og vil derfor også kontakte myndigheder i andre dele af verden og advare mod doser over 40 mg., siger kommunikationsdirektør Anders Schroll til Ritzau Finans.

De helt høje doser af citalopram er sjældne, da de normalt bruges til patienter, der lider af angstanfald. For Lundbeck som forretning spiller citalopram samtidig ikke den store rolle. Lægemidlet er den ældre udgave af escitalopram og har haft konkurrence fra generiske produkter i 10 år.

- Hvis en patient behandles med over 40 mg. findes der samtidig alternativer, så som vores nyere lægemiddel Cipralex, hvor man ikke ser de samme problemer. Så lægen og patienten har et alternativ, siger Anders Schroll.

Cipralex, der er baseret på aktivstoffet escitalopram, omsatte i andet kvartal for 1531 mio. kr.

- Der er tale om et lægemiddel (citalopram red.), der har været udsat for kopikonkurrence i 10 år, så for Lundbeck som forretning betyder dette her ikke noget, siger Anders Schroll.