Lundbeck køber hollandsk-schweizisk biotekselskab

Lundbeck køber det hollandsk-schweizisk-baserede biotekselskab Prexton Therapeutics og tilføjer dermed lægemiddelkandidaten Foliglurax til sin pipeline.

Lundbeck køber det hollandsk-schweizisk-baserede biotekselskab Prexton Therapeutics og tilføjer dermed lægemiddelkandidaten Foliglurax til sin pipeline.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

Midlet udvikles til behandling af patienter, der lider af Parkinsons sygdom.

Aftalen indebærer en betaling på 100 mio. euro, eller 745 mio. kr. kontant. Dertil kommer udviklings-, godkendelses og salgsmilepæle relateret til Parkinsonskandidaten på yderligere op til 805 mio. euro, eller 6 mia. kr.

De første data fra det igangværende kliniske fase II-studie forventes at foreligge i løbet af første halvdel af 2019.

»Ved opkøb af Prexton vil Lundbeck få de globale rettigheder til Foliglurax, et spændende lægemiddelstof, der er det første i sin klasse, såvel som fuld kontrol over dette aktiv,« siger Anders Götzsche, fungerende administrerende direktør og finansdirektør for Lundbeck.

»Foliglurax opfylder store uopfyldte behov og dets mulige indikation til Parkinsons sygdom passer godt til Lundbecks kerneområder og er desuden af stor interesse for patienter, læger og betalere,« uddyber Anders Götzsche.

Mere end halvdelen af de potentielle milepælsbetalinger er hæftet op på lægemidlets eventuelle fremtidige salg.

Købet påvirker ikke Lundbecks forventninger til 2018, da betalingen på 100 mio. euro indregnes som et immaterielt aktiv på balancen og testes for nedskrivning årligt, eller hvis der er indikation på værdiforringelse.