Lundbeck i retssag om prismanipulation i USA

Lundbeck har ikke fået held med koncernens forsøg på at undgå en retssag om prismanipulation med medikamentet Neoprofen i USA.

Foto: Scanpix
Det skriver den amerikanske juridiske branche-publikation Law360.

Det er konkurrencemyndighederne (Federal Trade Commission) og staten Minnesota som anklager Lundbecks amerikanske datterselskab for at manipulere med prisen på medikamentet, som bruges til behandling af hjerteproblemer hos for tidligt fødte spædbørn.

Sagen er en udløber af Lundbecks overtagelse af det amerikanske medicinalselskab Ovation, som producerer Neoprofen, i starten af 2009. Ovation overtog rettighederne til produktionen af Neoprofen fra Merck for flere år siden og skulle derefter opbygge et produktionsapparat i henhold til de krav, som myndighederne stillede om sikring af leverancer.

Det betød øgede omkostninger, som i sidste ende medførte en højere pris på produktet, hvilket er faldet politikere for brystet, som derfor har taget sagen op.Neoprofen er gået af patent, men der findes ikke generiske varianter, da markedet og det økonomiske potentiale øjensynligt anses som værende for lille.

RB-Børsen