Lundbeck har fremlagt gode data for skizofreni-middel

Lundbeck og den japanske partner Otsuka har præsenteret gode og effektfulde fase 3-data for lægemiddelkandidaten Brexpiprazol som monoterapi hos voksne patienter med skizofreni.

De amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) har allerede accepteret Otsuka og Lundbecks registreringsansøgning for Brexpiprazol til behandling af skizofreni og til kombinationsbehandling af svær depression. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Data er præsenteret årsmødet i American College of Neuropsychopharmacology i Phoenix, Arizona, hvor de to samarbejdspartnere tidligere har fremlagt resultater fra to fase 3 forsøg med Brexpiprazol som supplerende behandling til antidepressiv hos patienter med svær depression.

De amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) har allerede accepteret Otsuka og Lundbecks registreringsansøgning for Brexpiprazol til behandling af skizofreni og til kombinationsbehandling af svær depression. Myndighedernes tilbagemelding ventes at falde i juli næste år.

- Vi og Lundbeck er stolte af at præsentere disse dataresultater for første gang som en vigtig del af det kliniske program, som understøtter sikkerheden og effekten af Brexpiprazol hos voksne med skizofreni, udtaler William Carson, administrerende direktør i Otsuka Pharmaceutical Development & Commercialization, Inc., i en meddelelse.

- Det er vores håb, at Brexpiprazol vil give skizofrenipatienter en anden mulighed for at behandle symptomerne, mens de lever med denne sygdom, fortsætter han.

I USA lider omkring 2,4 mio. voksne af skizofreni, og koncerndirektør for forskning og udvikling i Lundbeck, Anders Gersel, peger i meddelelsen på behovet for flere behandlingsmuligheder.

- Vi mangler stadig en virkelig effektiv og forudsigelig vej frem mod behandling, siger han og fortsætter:

- Selvom der er sket fremskridt på området, mener vi, at Brexpiprazol kan blive et godt nyt behandlingstilbud til patienterne.