Lundbeck fortsætter i rødt og fastholder kursen

Lundbeck landede som ventet et underskud på bundlinjen på omkring 80 mio. kr. i årets første kvartal. Selskabet fastholder forventningerne om et nul-resultat til hele året.

Medicinalselskabet Lundbeck er fortsat presset af kopiproducenter og landede onsdag morgen et regnskab, hvor bundlinjen viste et underskud på 81 mio. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

Medicinalselskabet Lundbeck landede en spids bedre end ventet, da selskabet onsdag morgen præsenterede sit regnskab i kølvandet af nyheden om ansættelsen af den tidligere Novo-topchef Kåre Schultz.

Både selskabets omsætning og driftsresultat landede bedre, end analytikerne ifølge Ritzau Estimates havde ventet, mens nettoresultatet viste et underskud på 81 mio. kr. mod en forventning om et tab på 74 mio. kr.

Lundbecks bestyrelsesformand, Håkan Björnlund, erklærer sig tilfreds med regnskabet.

»Jeg er tilfreds med, at vores portefølje af kerneprodukter klarer sig godt og nu repræsenterer omkring 20 pct. af omsætningen. Over kvartalet har vi lavet mere end 20 produktlanceringer oven på de 39 fra sidste år. Vi vil se en yderligere acceleration med lanceringer på adskillige markeder i 2015,« siger Håkan Björnlund i forbindelse med regnskabet.

Lundbeck fastholder sine overordnede forventninger til regnskabet, der lyder på en omsætning på 13,2 - 13,7 mia. kr., mens det ordinære driftsresultat ventes at lande omkring et rundt nul.