Lundbeck-formand ser få kandidater til chefstillingen

Medicinalkoncernen Lundbeck leder fortsat med lys og lygte efter en afløser for Kåre Schultz som topchef for koncernen. Det er dog stadig uvist, om der kommer navn på en afløser inden sommeren.

Lundbeck-formand ser få kandidater til chefstillingen Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

På generalforsamlingen tirsdag formiddag sagde Lars Rasmussen, bestyrelsesformand i Lundbeck og til daglig topchef i Coloplast, at søgningen vil blive afsluttet hurtigst muligt.

Det skriver Børsen.

»Jeg synes, at vi som udgangspunkt er i en situation, hvor vi har en daglig ledelse, som kører selskabet rigtigt godt, og det giver os mulighed for at se os godt for. Det, vi er specialiserede inden for, er et område, som er vanskeligt, og hvor man skal have en vis indsigt for at kunne begå sig. Der er ikke så mange kandidater, som passer godt, og som selvfølgelig også skal passe til den type selskab, vi er, og den ambition, vi har for selskabet. Derfor tager det tid,« siger Lars Rasmussen til Børsen.

I dag henter Lundbeck over halvdelen af sit salg i USA, og den del bidrager fortsat stærkt til væksten. Derfor er kompetencer for at begå sig i USA også væsentlige for at kunne bestride stillingen som topchef i Lundbeck. Derudover skal den kommende topchef også være en del af det forretningsområde, der findes inden for de sygdomme, som koncernen beskæftiger sig med, skriver avisen.